SAĞLIK UZMANLARI TABLETİ TERCİH EDİYOR

Sağlık uzmanlarının pek çoğu meslekte yaşadıkları yoğun çalışma temposu sebebiyle tıp alanındaki yeni gelişmelerle ilgili makaleleri takip etmekte zorlanmaktaydı. Fakat bu durum mobil teknolojileri sağlık alanında gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla hızla değişti. Kantar Medya’nın yayınladığı bir araştırmanın sonuçlarına göre, sağlık uzmanları yeni gelişmelerle ilgili makaleleri okurken %28 oranında tablet cihazları, %21 oranında ise akıllı telefonları kullanmaktadır. %74’lük bir oran ise hala masaüstü ve dizüstü bilgisayarları tercih etmektedir. Hala kağıt üzerinde araştırma yapan doktorların oranı da az değil; %55.

22 farklı dalda uzmanlaşmış olan 3.000 sağlık uzmanıyla yapılan araştırmada yaklaşık %51’lik bir kısmın tablet cihazlarını ağırlıklı olarak profesyonel amaçlarla edindikleri ve kullandıkları ortaya çıkmıştır. %49’u hem profesyonel hem kişisel amaçla kullanırken, %19’u yalnızca kişisel amaçlarla, %2’lik bir oran ise “sadece” araştırma ve mesleki amaçlarla kullandıklarını belirtmiştir. Akıllı telefon kullanımlarında ise oran biraz daha yüksek; hem profesyonel hem de kişisel amaçla akıllı telefon kullanan uzmanların oranı %78 iken, %10’luk bir oran yalnızca profesyonel amaçlarla, %1’lik bir kısım ise sadece kişisel amaçlarla kullanmaktadır.

Çalışmaya göre doktorların tablet edinmekteki en büyük amaçlarından bir tanesi medikal makalelere ulaşım kolaylığı olarak gösteriliyor. Ayrıca internet üzerindeki pek çok Podcast yayını da bu sebeplerden bir tanesi haline gelmiş durumda. “İnternet Dünyası” yazılarımızda çeşitli uzmanlıklarla ilgili podcast yayınlarını bulabilirsiniz.

Buğrahan Ceylan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder