2014 TABLETLERİN YILI OLACAK


Pazara yönelik tahminler, 2014 için dudak uçuklatan rakamlara ulaşmış durumda. Tablet bilgisayarların popüleritesi 2014’te tavan yapacak.

Hayatın her anına fazlasıyla giren ve kişisel bilgisayarların yerini çoktan devralan tablet bilgisayarlar, 2014’te etkinliğini daha da artıracak. Yapılan araştırmalara ve tahmin raporlarına göre pazar hacmi heyecan verici bir seviyeye ulaşmayı başarmış durumda.

Öngörülü rakamlara göre, 2014 yılı sonu itibariyle kişisel bilgisayar satışları içinde tabletlerin toplam payı %50 seviyesini yakalamış olacak. Bu rakama dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayar çözümleri de dahil. 2013’te tabletler, toplam kişisel bilgisayar satışlarının %40’ını temsil etmişti.

Tablet satışlarının 2014’te 285 Milyon adet’e ulaşacağına ve 2018 öngörüsünün ise mevcut şartlar ışığında 396 Milyon adet olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Tablet satışlarındaysa beklenen aslan payı Android’e ait. Tahminler satışların %65’lik dilimini Android’li tablet satışlarının oluşturacağına işaret ediyor. Markalarda ise lider Samsung. Microsoft’un ise Windows temelli ürünler ile %2-5 seviyesini yakalayabileceği tahmin edilmiş.

Kaynak:Scrool

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder